Konferencja wyjazdowa Samorządu Studenckiego Politechniki Łódzkiej

W dniach 23 – 26 marca 2017 roku w miejscowości Murzasichle odbyła się konferencja wyjazdowa Samorządu Studenckiego Politechniki Łódzkiej. Fundacja PŁ realizując swoje cele statutowe wsparła organizacje tego wyjazdu. Udział w niej wzięło 60 uczestników, Władze Uczelni oraz dwóch szkoleniowców.

IMG_9607-2

Na konferencji uczestnicy dzielili się doświadczeniami oraz dobrymi praktykami pomiędzy jednostkami. Wzbogacili się o nowe umiejętności ze szkolenia z Team building’u. Podczas intensywnych dwóch dni wykładów i szkoleń mieli szansę zaprezentować swoje jednostki podczas panelu „Poznajmy się!”, gdzie odbyła się również dyskusja nad przedstawionymi pozostałym uczestnikom projektami. Samorządowcy spędzili czas na długiej debacie z Władzami Uczelni na nurtujące ich tematy, związane z bieżącym ich działaniem. Nową metoda organizacji spotkania był Open Space podczas którego samorządowcy mogli podzielić się doświadczeniem na temat działalności w WRS-ach, umiejętności miękkich i tematów Ogólnouczelnianych. Uczestnicy mieli także okazję zintegrować się podczas karaoke oraz przygotowanego dla nich ogniska.