Dofinansowanie projektów na 2022 rok

Dofinansowanie projektów ze środków Fundacji PŁ na 2022 rok

Fundacja Politechniki Łódzkiej rozpoczyna przyjmowanie wniosków o dofinansowanie projektów zaplanowanych do realizacji w 2022 roku.

Dla kogo?

O dofinansowanie mogą ubiegać się podmioty, które nie prowadzą działalności gospodarczej celem osiągnięcia zysku, w tym m.in.: uczelnie wyższe (w tym jednostki uczelni), fundacje, stowarzyszenia, szkoły, młodzieżowe lub studenckie kluby sportowe, biblioteki, samorządy studentów.

Zaproponowane projekty powinny być zgodnie z celami określonymi w Statucie Fundacji PŁ.

Wniosek

Wnioski powinny być przesyłane w formie elektronicznej na adres biuro@fundacja.p.lodz.pl, a w ślad za tym dostarczone w formie papierowej (z podpisem osoby uprawnionej do reprezentacji) w terminie do dnia 15 listopada 2021 r. do biura Fundacji PŁ, Łódź ul. S. Żeromskiego 116 bud. A27, I piętro, pok. 161. Warunkiem rozpatrzenia wniosku jest poprawne wypełnienie jego wszystkich pól.

Pobierz wniosek

Regulamin

1. Jakie organizacje studenckie mogą złożyć wniosek o dofinansowanie projektu?

Wnioski mogą składać m.in.: Samorząd Studencki, Samorząd Doktorantów, Wydziałowe Rady Samorząd czy Studenckie Koła Naukowe. Ww. organizacje nie stanowią katalogu zamkniętego.

2. Czy w projekcie można zaplanować wydatki związane z obsługą administracyjną projektu?

Nie, środki przekazane przez Fundację PŁ nie obejmują wydatków związanych z wynagrodzeniami, kosztami wynajmu biura, opłat za internet, telefon itp.

3. W jaki sposób dowiem się czy mój projekt otrzymał dofinansowanie?

O decyzji Fundacji PŁ (pozytywnej albo negatywnej) w zakresie dofinansowania projektu, Wnioskodawcy informowani są w formie pisemnej lub drogą elektroniczną.

4. Kiedy otrzymam informację na temat ewentualnego przyznania dofinansowania?

Informacje będą przekazywane Wnioskodawcom w pierwszej połowie stycznia 2022 roku.

5. Czy można złożyć wniosek na wieloletni projekt?

Nie, realizacja projektu i złożenie sprawozdania merytorycznego i finansowego muszą być zaplanowane na 2022 rok.

6. Kiedy otrzymamy środki przyznane przez Fundację PŁ?

Środki są przekazywane na rachunek bankowy Dotowanego w ciągu 14 dni od dnia rozliczenia dofinansowania.