Projekty

Fundacja Politechniki Łódzkiej przyjmuje darowizny na ogólne cele statutowe, jak też na finansowanie konkretnych projektów lub jednostek PŁ. W działalności Fundacji dbamy o zapewnienie jawności i transparentność realizowanych projektów, szczególnie wobec ofiarodawców.

Obszary, na których skupiamy swoją działalność, dotyczą m.in. wspierania kształcenia i rozwoju studentów oraz kadry akademickiej. Ponadto, włączamy się w integrację środowiska biznesowego ze światem nauki. W ramach prowadzonej działalności centrum medycznego zapewniamy opiekę medyczną w wielu specjalizacjach.

Fundacja nie działa w celu osiągnięcia zysku, osiągany dochód przeznaczać będzie na realizację celów statutowych.

Poznaj wybrane projekty

Ilustracja lotka w tarczy

Sukces naszych projektów

Z przyjemnością chwalimy się dobrymi wynikami oceny naszych wniosków o dofinansowanie projektów w ramach konkursu regrantingowego “Łódź naukowa, Łódź akademicka 2021”

AKADEMICKA SZKOŁA LIDERÓW

Akademicka Szkoła Liderów – Rekrutacja

Akademicka Szkoła Liderów to projekt realizowany przez Fundację Politechniki Łódzkiej mający na celu aktywizację młodych osób do działalności społecznej i studenckiej. Projekt kierowany jest do studentów

AKADEMICKA STREFA ROZWOJU

Akademicka Strefa Rozwoju – Czas, Start!

Wystartowaliśmy! Aktywny weekend to jest to! Otwarcie Akademickiej Strefy Rozwoju zapoczątkowało cykl warsztatów na których będziemy szkolić studentów z kompetencji miękkich, tak bardzo potrzebnych podczas